Prova på bankörning

Vid årets femte KM-deltävling finns chansen för licensierade och olicensierade förare att under lugna och säkra former få köra sin sportbil på bana.

Hur går det till? Den sista tiden av dagen efter KM5 har vi vigt åt sportbilsentusiaster som vill prova sina sportbilar på bana utan tävlingsmoment. Tiden fördelas på 3 grupper som får köra växelvis under ca 20 minuters pass.

Grupp 1

Dessa deltagare innehar SBF racinglicens samt tävlingsutrustad sportbil. Förarna i den här gruppen förutsätts ha kunskaper och gott omdöme att framföra sin sportbil tillsammans med andra på en racerbana.

Grupp 2

Dessa deltagare innehar ej SBF racinglicens men kör med tävlingsutrustad sportbil. Då vi räknar med att dessa deltagare har begränsad tidigare vana att köra sportbil på bana kommer vi erbjuda extra stöd av instruktör för att få en trygg och kul upplevelse.

Grupp 3

Dessa deltagare innehar ej SBF racinglicens och kör med standard utrustad sportbil. Då vi räknar med att dessa deltagare inte har tidigare vana att köra sportbil på bana kommer vi erbjuda extra stöd för att få en trygg och kul upplevelse.

Förargenomgången är obligatorisk för alla deltagare. Erfarna förare kommer finnas till hands som instruktörer för tips, råd samt även för att åka med runt banan. Vi vill även uppmuntra licensierade förare att ställa upp som instruktörer. Arrangören förbehåller sig rätten att flytta deltagare mellan grupperna samt även avvisa ekipage från banan vid omdömeslös körning.

Läs mer och Inbjudan prova på

Anmälan prova på